Hout is een levensproduct

Bijna iedereen herkent het wel, het oude houten kastje van opa en/of oma dat er voor het gevoel altijd al is geweest. Zelfs uw vader of moeder weten niet anders dan dat het houten kastje er altijd is geweest.

Hout gaat ontzettend lang mee wanneer het goed wordt bewaard. Het is ook zeer geliefd in de interieurbranche omdat hout goed bewerkbaar is.

Houten meubels en uiteraard ook uw deuren kunt u gemakkelijk een ander kleurtje geven waardoor er heel snel en op een relatief eenvoudige manier een ander interieurstijl te creëren is in huis.

Image
Bossen oost Kroätie - Wintereik
Image
Transport eikenhout

Waarom is hout een goede grondstof?

Elke deur van Indu Doors wordt van hout gemaakt. Wist u dat hout een duurzaam product is? Hout wordt namelijk niet in een vuile fabriek gemaakt maar wordt geproduceerd in het bos. Als deze boom uitgroeit stoot hij in die tijd zuurstof af zodat wij kunnen ademen.Tegelijkertijd neemt de boom weer CO2 op zodat de balans op orde blijft.

Waarom dan bomen kappen als we ze zo hard nodig hebben? Daar zijn verschillende redenen voor. Als een boom bijvoorbeeld ziek is, moet deze gekapt worden. Als deze niet wordt gekapt dan zal deze dood en op de grond neervallen en alle CO2 wat hij heeft vastgehouden weer los gaan laten.

Daarnaast is het nodig om minder goede bomen te kappen zodat gezondere en grote bomen meer ruimte te hebben om te groeien of een boom moet zo oud zijn geworden dat het beter is om deze te kappen zodat er weer jongere bomen kunnen groeien die weer CO2 kunnen opslaan en ons weer zuurstof kunnen geven.

Van welk hout worden deuren van Indu Doors gemaakt?

Eiken

Wij gebruiken gecertificeerd eikenhout uit oost Kroatië. Hier groeit de wintereik; een goede stabiele houtsoort die mooi rechtdradig groeit. Dit hout is zeer geschikt voor het maken van deuren en kozijnen. Het wordt speciaal door ons geselecteerd, zodat wij het mooiste eiken kunnen gebruiken voor onze deuren.

Het eiken dat minder mooi is wordt verkocht aan bedrijven die het goed kunnen gebruiken voor toepassingen, waarbij de kwaliteit een minder grote rol speelt.

Al het eiken dat wij gebruiken komt uit duurzame bossen waar geen kaalslag wordt gepleegd maar waar selectief wordt gekapt.

Mahoniehout

Wij gebruiken gecertificeerd mahoniehout voor deuren die worden gespoten in een RAL-kleur. Het mahoniehout komt uit Zuid- en Centraal Amerika en uit Afrika. Dit hout komt net als eikenhout uit gecertificeerde bossen zodat wij zeker zijn dat het hout op een legale manier wordt gekapt.

Mahoniehout is een zeer stabiele houtsoort die lang meegaat en is daarom een duurzaam product.

Image
Opslag van hout bij houthandel

Vastgelegde CO2 per week

Image
Vastgelegde hoeveelheid CO2

CO2-opslag

Wist u dat in hout CO2 is opgeslagen en dus ook in een deur van Indu Doors, omdat deze van hout wordt gemaakt?

Zie hiernaast het model: (1m3 is onze gemiddelde afname aan hout per week)

Kortom, er zijn genoeg duurzame redenen om voor een prachtige deur van Indu Doors te kiezen!

Trees for all

Voor elk project een boom


Om onze prachtige houten deuren te maken is niet alleen vakmanschap nodig, maar ook hout. Wij kopen ons hout in bij een houthandel die PEFC en FSC® is gecertificeerd. Wij vinden het namelijk belangrijk dat het hout wat wij gebruiken op een goede en verantwoorde wijze wordt gekapt.
Wij voelen ons ook verantwoordelijk voor het bos en voor de continuïteit van de houtvoorziening.

Bijdragen

Omdat wij een extra steentje willen bij dragen aan een groene toekomst voor onszelf maar ook voor de generaties na ons, planten wij bij elk project die wij afleveren een boom. Dit doen wij in samenwerking met Trees for All. Wij denken namelijk circulair, we putten de bron niet uit.
Help jij met ons mee aan een groenere toekomst?

Bekijk hier de website van Trees for all voor meer informatie over een groenere toekomst.

Image
indudoors en trees for all